szlogen

Mi is a homeopátia?

A Homeopátia alapjait mintegy kétszáz évvel ezelőtt Samuel Hanemann német orvos rakta le. Felismerte, hogy a gyógyításhoz két dolog szükséges: egyrészt a beteg kóros állapotának mély ismerete és megértése (fizikai és pszichés értelemben egyaránt), másrészt intenzív hatású gyógyszerek előállítása és pontos alkalmazása. Rájött, hogy a beteget legtöbbször az az anyag gyógyítja meg, amely az egészséges embernél az illető betegéhez hasonló tüneteket vált ki („hasonló a hasonlóval” hippokratesi elv).

A homeopátia tehát gyógyszerekkel gyógyító önálló orvostudományi rendszer, melyet csak megfelelő képzettséggel és végzettséggel rendelkező orvos gyakorolhat.

A homeopátia a legtöbb akut és krónikus betegség esetén sikerrel alkalmazható, nemre és korra való tekintet nélkül.

A homeopátiás gyógyszerek természetes, vagyis növényi, állati és ásványi anyagokból készülnek, hatásukat pedig nem vegyi úton fejtik ki, hanem a szervezet „saját erőit”, immunrendszerét stimulálják és állítják csatasorba a betegség ellen. A homeopátiás gyógyszerben található molekuláris mennyiségű hatóanyag tehát nem kémiailag hat, hanem információt közöl.